Модната маркаChanel изгуби съдебната битка в Европейския съд с китайската технологична

...
Модната маркаChanel изгуби съдебната битка в Европейския съд с китайската технологична
Коментари Харесай

Chanel изгуби от Huawei съдебна битка за логото

Модната маркаChanel изгуби правосъдната борба в Европейския съд с китайската софтуерна компания Huawei по отношение на известното й лого.

Съдиите отсъдиха в интерес на Huawei. Технологичният колос се опитваше да записва като запазена марка лого, което желае да употребява, само че от стилната марка обявиха, че е прекомерно сходно с тяхното. Съдът на Европейския съюз в Люксембург отсъди, че:

Логата " имат известни прилики, само че образните им разлики са обилни ".

От съда също по този начин считат, че логото на Chanel има по-заоблени форми и по-дебели линии.



През 2017 година софтуерната компания кандидатства за запазена марка в Европейски Съюз за лого, което да употребява за компютърен хардуер, напомня BBC. Френската компания се опълчи, заявявайки, че то наподобява прекомерно доста на тяхното.

Преди две години от Службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност отхвърлиха възраженията на Chanel, заявявайки, че сред двете лога няма прилики и че няма възможност хората да ги бъркат.

След това Chanel оспори решението в съда, който пък отхвърли желае й тази седмица. Решението може да бъде обжалвано, а от Chanel отхвърлиха да го разясняват.

Историята на едно фамозно лого

Какво е първото ви скимване за вдъхновението зад преплетените букви " С "  в логото на френската марка? Може би Coco Chanel? Да, това е първосигналният отговор. Истината е обаче, че Коко Шанел измисля логото за марката си надалеч, откакто я основава. Цели 15 години от старта на едноименния бранд са минали, когато дизайнерката открива инспирация в нещо колкото покрай модата, толкоз и далечно от нея – архитектурата.

И по-точно готическата архитектура.

Преобладаващата доктрина е, че логото е замислено за първи път през 1925 година Достоверни източници, представени от Fashion Inside сочат, че преплетеният символ на стилната къща е основан след посещаване в Château de Crémat в Ница, Франция.

Château de Crémat може да се посети и днес и, ако се интересувате от малкo история на модата, ще обърнете внимание на набора от сводести арки по фасадите, украсени с красиви стъклописи. Именно за комплицираните творби в тези прозорци се твърди, че са въодушевили известното лого. Отличаващата се с поредност от геометрични модели и преплетени кръгове дори е била представена от самата фешън къща като най-вероятния източник на ентусиазъм за иконизираното лого.

 
Chanel със специфичен фонд в поддръжка на актьори, галерии и музеи
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР